Overslaan en naar de inhoud gaan

Blogs

Blogs

stoelen event
29 februari 2024

Verkennen - Verbinden - Verder komen met inclusie

Waarom is een brede adviesrol van onze adviseurs nodig? In de blog van deze maand geven we antwoord op deze vraag. Naast ons werk voor werkgevers en de 35 arbeidsmarktregio’s omtrent inclusie doen wij nog veel meer. Een van de activiteiten is het organiseren van drie keer inspirerende bijeenkomsten. Dit doen we voor de landelijke werkgevers, de arbeidsmarktregio’s en eens per jaar voor beiden. In deze blog lees je meer over waarom en hoe we dit doen, en vertellen we je meer over de eerstvolgende bijeenkomst op 11 april!

robot mens hand in hand
01 februari 2024

Artificial Intelligence in de inclusieve wereld: een praktijkvoorbeeld

Dat Artificial Intelligence (AI) een goed werkend hulpmiddel is ter inspiratie, het versnellen van processen en het verkleinen van denken in biases, blijkt uit onze vorige blog in dit tweeluik. AI blijft echter een hulpmiddel: controle, interpretatie en het correct invoeren van de juiste vraag zijn zeker nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

Artificial Intelligence voorbeeld
18 januari 2024

Artificial Intelligence in de inclusieve wereld: de introductie

"Het [Artificial Intelligence] is mogelijk een belangrijke verandering op de arbeidsmarkt, want het verandert ook onze arbeidsrelaties. Plotseling hebben we een virtuele professionele assistent naast ons. Dat is nieuw, dus daar moeten we nog mee leren omgaan." Aldus hoogleraar Maarten Goos van de Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek naar de invloed van technologie op de arbeidsmarkt (bron: NOS AI op de arbeidsmarkt: chatbot als doktersassistent (nos.nl)). 

 

Met dit tweeluik laten we zien wat de rol van Artificial Intelligence (AI) nu al is én lijkt te worden in ons werk. Voordat we ingaan op de rol van AI in de inclusieve arbeidsmarkt, staan we in deze eerste blog stil bij de definitie van AI, de verschillende gebruiksvormen en de toepassingen. In de tweede blog bespreken we een fictieve casus, waaruit blijkt dat we niet zonder onze eigen interpretaties kunnen. Enkel met eigen interpretaties zijn we in staat AI op de juiste manier te gebruiken zodat het gewenste resultaat behaald wordt. 

winter
07 December 2023

Samen Sterk in 2023: successen, samenwerkingen en toekomstvisies van het Landelijk WSP Gemeenten

De maand december is begonnen en dat is aan alles te merken. Het is vroeg donker, de straten zijn versierd met gezellige lampjes, de eerste sneeuwvlokken zijn gevallen, en we maken ons klaar voor de feestdagen. December is ook de maand waarin we het jaar afsluiten, terugkijken en trots zijn op de behaalde successen. Het is niet onbekend dat het Landelijk WSP Gemeenten graag deelt waar we met z’n allen zo hard aan werken: nieuwe samenwerkingen met landelijke en regionale partners en de mooie stappen die werkgevers zetten in het inclusief werkgeverschap. We werken er met elkaar, binnen het team én met onze partners, keihard aan: zonder elkaar zijn we nergens! In deze blog blikt communicatieadviseur Tessa van Tilburg met het team terug op 2023 en kijken we ook alvast naar volgend jaar, 2024. Waar zijn we trots op? Wat nemen we mee uit 2023? Waar leggen we in 2024 de nadruk op? “Ik ben dit jaar bijzonder trots op de creativiteit om de werkgeversdienstverlening op maat in te richten (elke organisatie is uniek) en te laten werken in de praktijk (de arbeidsmarktregio’s zijn cruciaal hierin).” Aldus manager van het Landelijk WSP Gemeenten Brigitte Jansen. 

chance
01 november 2023

De maand van de 1000 voorbeelden

De maand november staat ook dit jaar weer in het teken van inclusie. Met De Maand van de 1000 Voorbeelden wordt er extra aandacht gevraagd voor de realisatie va de doelstellingen van de Banenafspraak. In dit blog gaan we in op de volgende vragen: Wat houdt De Banenafspraak nu eigenlijk precies in, welke rol speelt De maand van de 1000 voorbeelden en hoe draagt het Landelijk WSP Gemeenten hier haar steentje aan bij?