Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Ondertekening SR RWS
07 juni 2024

Samenwerkingsovereenkomst met Rijkswaterstaat: een creatieve invulling van Social Return zorgt voor impact

Met een handtekening onder de memory of understanding hebben David Bouman en Jack van de Velde (Rijkswaterstaat), Brigitte Jansen (Landelijk WSP Gemeenten), René van Ginderen en Lars van der Beek (arbeidsmarktregio West-Brabant) op 6 juni de landelijke samenwerking op de doelen van Social Return bevestigd. Invulling van deze doelen wordt gegeven door de partners van Rijkswaterstaat en ondersteuning hierbij vanuit verschillende arbeidsmarktregio’s. Social Return omvat acties om arbeidsmarktparticipatie te bevorderen bij mensen die moeilijk werk of opleiding vinden. 

Beter Uitzicht Campagne - werken met bomen
01 mei 2024

Agrarische sector lanceert arbeidsmarktplatform en campagne om personeel te trekken

Alle agrarische sectoren lanceerden 16 april samen het arbeidsmarktplatform Beter Uitzicht om werkzoekenden te enthousiasmeren voor een functie in land- en tuinbouw. Op het platform vinden bezoekers inspiratieverhalen van mensen die de overstap al maakten, een keuzehulp die hen naar passende functies wijst en een vacaturebank. Werkgevers uit de primaire sector kunnen gratis vacatures plaatsen. Een campagne moet bezoekers naar de website trekken.

Teamfoto oktober 2022
29 april 2024

Kom jij ons team versterken?

Word jij onze nieuwe enthousiaste, professionele en klantgerichte collega in de rol van adviseur Landelijk WSP Gemeenten?

Als adviseur Landelijk WSP Gemeenten ben jij een strategisch partner voor landelijke werkgevers op het terrein van inclusief werkgeverschap. Je verbindt de vraag van landelijk opererende werkgevers met het aanbod in de arbeidsmarktregio’s. Hiermee draag jij bij aan een gemakkelijkere toegang voor werkgevers naar kandidaten vanuit gemeenten, ondersteun je arbeidsmarktregio’s in deze werkgeversdienstverlening, en creëer je duurzame banen voor werkzoekenden. 

Door jouw enthousiasme en doorzettingsvermogen word jij gezien als brug tussen de werkgever en de arbeidsmarktregio’s. Je beweegt je in alle lagen van de organisaties waar jij mee samenwerkt. Je bouwt arrangementen waarin afspraken worden vastgelegd, en faciliteert en stimuleert de uitvoering daarvan. Je onderhoudt de contacten op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau. Als adviseur werk je nauw samen met de landelijke adviseurs werkgeversdienstverlening van UWV.