Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Ondertekening BKN
08 februari 2024

Samenwerking BKN: een mooi voorbeeld waar inclusiviteit en circulariteit samenkomen

We zijn trots op de bijzondere samenwerking tussen Branchevereniging Kringloop Nederland (BKN), UWV en Landelijk WSP Gemeenten. Op 5 februari 2024 werd deze samenwerking vastgelegd met het tekenen van het arrangement door Brigitte Jansen (manager Landelijk WSP Gemeenten), Judith Duveen (algemeen directeur UWV Werkbedrijf) en Rachel Heijne (directeur BKN) bij De Boem Kringloopwinkel in Amstelveen. Een mooie samenwerking die bijdraagt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Praxis ondertekening
19 januari 2024

Praxis verlengt samenwerking UWV en Gemeenten voor een inclusieve arbeidsmarkt

Tijdens de Praxis Makers Beurs tekenden de Winkelmanagers van Praxis afgelopen week voor de verlenging van de samenwerking met UWV en Gemeenten. De Makers Beurs is een mooi moment om samen met álle medewerkers van Praxis stil te staan bij het inclusieve beleid dat in de organisatie gevoerd wordt.

Brigitte en Annelies
11 januari 2024

Interview in het Magazine inclusief: ‘Ons doel is de mindset te veranderen, zodat we Nederland inclusiever kunnen maken’

“De huidige arbeidsmarkt zorgt voor creativiteit, denken in talenten en in mogelijkheden. Er is een heel grote kans voor inclusie en daar willen wij aan bijdragen. Door de mindset te veranderen, met een andere bril te kijken en zo duurzame werkplekken te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.” Het enthousiasme spat ervan af als Brigitte Jansen en Annelies Los aan het woord zijn. Zij zijn manager en adviseur bij het Landelijk Werkgeversservicepunt Gemeenten en steken al hun energie in het vanzelfsprekend maken van werkplekken voor inclusieve werknemers in elke organisatie.  

Groepsfoto verlenging BEE Ideas
03 januari 2024

Verlenging arrangement BEE-Ideas

Met veel trots tekenden vandaag Brigitte Jansen, Betsie Gerrits en Benjamin Truijen vandaag de verlening van het arrangement met BEE-Organisation. “Verlengen doe je niet zomaar”, vertelde Brigitte Jansen, manager Landelijk WSP Gemeenten. Ze vervolgt: “We gaan met deze verlenging weer een stap verder met verschillende vernieuwingen waar we echt trots op kunnen zijn.” Betsie Gerritsen, manager Landelijk WSP UWV, gaat verder: “Met dit partnership laten we zien hoe we via verschillende trajecten mensen een mooie baan in de ICT kunnen bieden.” Benjamin Truijen, managing director bij BEE-Ideas, vult aan: “Laten we vooral samen zo door gaan! Wij geloven in alle mensen met al hun talenten. Het is fijn om via de landelijke partners zo goed met alle arbeidsmarktregio’s samen te kunnen werken. Daar zijn we trots op!”

Scapino aan het werk
14 December 2023

Kick-off samenwerking met Ziengs en Scapino

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het opstellen van het arrangement, de samenwerkingsafspraken van Ziengs en Scapino met Gemeenten en UWV. Onderdeel is het uitvoeringsplan: een duidelijk overzicht van hoe contactpersonen met elkaar schakelen, welke regelingen en voorzieningen gelden en een soort van handleiding voor de aanspreekpunten van zowel Ziengs en Scapino als die van Gemeenten en UWV. Ziengs en Scapino hebben vestigingen in alle arbeidsmarktregio’s van Nederland. Op dinsdag 28 november vond de kick-off bijeenkomst plaats waarin de uitvoerende accounthouders van UWV en Gemeenten kennismaakten met de Rayonmanagers van Ziengs en Scapino.