Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom jij ons team versterken?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, professionele en relatiegerichte collega in de rol van Adviseur Landelijk WSP Gemeenten. 

Onze organisatie

Het Landelijk WSP Gemeenten (LWSPG) ondersteunt landelijk opererende werkgevers bij de realisatie van inclusief HR-beleid. Daarnaast ondersteunen we de arbeidsmarktregio’s in het optimaliseren van hun werkgeversdienstverlening. 

Wat doet het Landelijk WSP Gemeenten?

Werkgevers zoeken naar manieren om hun inclusief HR-beleid gemakkelijker vorm te geven. Voor werkgevers die in meerdere arbeidsmarktregio’s actief zijn, creëert het LWSPG toegang tot kandidaten/ werkzoekenden die vallen onder de Participatiewet en de Wet Banenafspraak. Samen met het Landelijk WSP UWV, gemeenten en SW-bedrijven wordt één set aan afspraken gemaakt. Het doel is steeds een aanpak te ontwikkelen die rekening houdt met de belangen en wensen van werkgevers én met de mogelijkheden en voorkeuren van arbeidsmarktregio’s. Daarbij ontstaat meerwaarde voor alle betrokkenen: werkgevers kunnen beter invulling geven aan hun inclusief HR beleid, regio’s kunnen hun kandidaten bemiddelen naar werk en kandidaten hebben kans op duurzaam en betaald werk.

De Adviseur Landelijk WSP Gemeenten

De adviseur is verantwoordelijk voor het organiseren van arrangementen om de vraag van landelijke en/ of bovenregionaal opererende werkgevers te verbinden met het aanbod in de arbeidsmarktregio’s. Het doel is meer kansen op banen voor werkzoekenden.

Als landelijk adviseur beweeg je je in, en bouw je aan, een netwerk van zowel landelijke werkgevers als arbeidsmarktregio’s. De adviseur enthousiasmeert en faciliteert de werkgever, en verbindt met de mogelijkheden en behoeften van de arbeidsmarktregio’s. De adviseur maakt in afstemming met werkgevers (van jobcoaches tot en met directieniveau) én arbeidsmarktregio’s (van branche verantwoordelijken tot tekenbevoegden) arrangementen waarin afspraken worden vastgelegd, en faciliteert en stimuleert de uitvoering daarvan. Je onderhoudt de contacten op zowel strategisch, tactisch en operationeel niveau. De adviseur werkt nauw samen met de landelijke adviseurs werkgeversdienstverlening van UWV. 

Door de strategische component in de adviesrol op het vlak van inclusiviteit bij landelijke werkgevers, worden vragen aan onze adviseurs gesteld die breder gaan dan het afsluiten van arrangementen. Je adviseert de landelijke werkgever dan ook breed als partner in inclusiviteit en begeleidt projecten en pilots in het kader van deze verbreding van de adviesrol. 

Opleidingsniveau

HBO+/WO

Werkervaring

Bij voorkeur minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

Kennis, competenties en vaardigheden

  • Kennis en ervaring met het vakgebied werk en inkomen:  werkgeversdienstverlening,  werking van de arbeidsmarkt en (gemeentelijke) instrumenten
  • Communicatief en relatiegericht: het leggen, uitbouwen en onderhouden van contacten met relevante partijen; werkgevers en regio’s (gemeenten, SW en UWV);
  • Zoekt naar oplossingen die bijdragen aan het bereiken van het doel: het organiseren van de match tussen de vraag van landelijke werkgevers en het aanbod van werkzoekenden bij regio’s/gemeenten;
  • Helicopterview: het hebben van inzicht en overzicht. Op zoek naar draagvlak en realistische compromissen, zoekt naar oplossingen in ieders belang;
  • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit: kunnen omgaan met verschillende deelbelangen en omgevingsbewust handelen

Voorwaarden

Omvang en duur 

Maximaal 32 uur per week t/m 31 december 2024 (met optie op verlenging naar 2025 e.v.). Invulling van de functie is indien mogelijk op basis van detachering. Richtlijn salaris is Cao Gemeenten schaal 11.

Werklocatie

We werken hybride. Vanwege onze landelijke werkzaamheden ben je flexibel en bereid om regelmatig te reizen.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Brigitte Jansen, Manager Landelijk WSP Gemeenten, 
06 - 51 29 73 19.

Als deze functie je aanspreekt en je denkt geschikt te zijn of het te kunnen leren, zijn wij benieuwd naar je motivatiebrief met CV. Deze kun je sturen naar Rachel van der Heijden, rachel.van.der.heijden@lwspgemeenten.nl o.v.v. vacature Adviseur Landelijk WSP Gemeenten.