Overslaan en naar de inhoud gaan

Inclusief werkgeverschap loont voor mens en maatschappij!

Als inclusieve werkgever ga je uit van de talenten die iemand bezit en zorg je ervoor dat iedereen zijn talenten optimaal kan benutten. Dat geldt voor alle (nieuwe) werknemers, ook voor werknemers in een kwetsbare positie. Verschillen koester je en zoek je zelfs op en er is respect voor elkaar. Dit resulteert in een inclusieve en diverse werkvloer met passend werk voor iedereen!

Er is veel mogelijk ter ondersteuning

Specifiek voor werknemers die niet zelfstandig en zonder ondersteuning het Wettelijke Minimumloon kunnen verdienen is er de loonkostensubsidie, LKS. De loonkostensubsidie compenseert het verschil tussen de loonwaarde (productiviteit van de werknemer) en het minimumloon. Als werkgever vraag je de loonkostensubsidie aan bij de gemeente.

Het loont!

Uit het onderzoek dat Cedris en Divosa hebben laten uitvoeren, blijkt dat investeren in werk bieden aan mensen met een arbeidsbeperking loont. Het onderzoek, uitgevoerd door Berenschot, laat zien wat het inzetten van iemand met een arbeidsbeperking kost, wat de baten zijn, maar ook dat die baten niet overal eerlijk neerslaan. De investering verdient zich meer dan terug en heeft een positief effect op mens en maatschappij: meer bestaanszekerheid, een hoger welzijn, minder arbeidskrapte, minder bijstandsuitkeringen en minder zorgkosten.