Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugblik 8 september: After Summer School - Leven Lang Ontwikkelen!

Het eerste live evenement van het jaar, of beter gezegd, na de coronapandemie. Vanuit het Landelijk WSP Gemeenten organiseerden we een bijeenkomst voor de landelijke werkgevers én arbeidsmarktregio's met als thema 'Leven Lang Ontwikkelen'. Een leven lang leren staat bij ons allemaal hoog op de agenda, want hoe betrek je (nieuwe) medewerkers duurzaam in je organisatie? En welke wegen kun je als werkgever ook met de gemeentelijke kandidaten bewandelen om tot die duurzame baan te komen? Tijdens de inspiratiebijeenkomst van vorige week hebben we dit samen met onze gasten en gastsprekers uitvoerig besproken en interessante ervaringen met elkaar gedeeld!

Een divers programma

Het dagprogramma werd geopend door onze manager, Brigitte Jansen, waarnaar Jörgen Raymann de ruimte kreeg om een zeer persoonlijke ervaring met ons te delen, want ook hij kent de andere kant van de streep. Van zeer succesvol tot helemaal opnieuw beginnen en ontdekken wat je gelukkig maakt. Een zoektocht die we misschien allemaal wel kennen en het was goed om daar weer bij stil te staan. De inspirerende woorden van Jörgen droegen daar zeker aan bij. 

In de pauze konden we onze eerste indrukken alvast met elkaar delen en genieten van de heerlijk versnaperingen die door de cateraar van De Zalen Van Zeven werden bereid. Vervolgens pakten we de draad weer op met een paneldiscussie, wederom gemodereerd door Rick van der Kleij. De panel bestond uit:  

  • Nathalie Hondelink, Projectleider Leerwerkloket Achterhoek
  • Chhetri Ober, Directeur Academie Werkend Leren
  • Benjamin Truijen, Managing director BEE-Ideas Foundation

We hebben drie verschillende visies gehoord over het nut en de waarde van het ontwikkelen van medewerkers en/of werkzoekenden. Zeer waardevol om vanuit de kant van de opleider, werkgever en arbeidsmarkt dit onderwerp te belichten. Ook vanuit het publiek werden vraagstukken belicht waardoor er interessante discussies ontstonden. 

Tot slot

Tijdens de lunch en na afloop van het programma was er volop tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Voor ons altijd één van de leukste onderdelen van een evenement. Nu dat weer fysiek kon ook erg prettig om sommige van jullie in ‘het echt’ te ontmoeten en ervaringen te delen. De bitterbal en iets te warme kaassoufflé konden hier uiteraard niet ontbreken. We hebben gelukkig veel nieuwe contactpersonen gesproken en ook in contact kunnen brengen met elkaar.

Kortom, we kijken als team terug op een zeer geslaagde middag waarin nieuwe inspiratie en kennis aanwezig was, wat ons werkgeluk direct heeft vergroot! Hieronder tref je een visueel verslag van de bijeenkomst, live getekend door Stefanie Jansen van Schetsfabriek. Volg ons ook op LinkedIn en neem zeker contact met ons op als je nog vragen hebt over onze dienstverlening. 

Tot een volgende keer, op een volgend evenement. Blijf op de hoogte door je onderaan deze pagina aan te melden voor onze nieuwsbrief. 

Alle foto's zijn gemaakt door Quinten Tolboom Photography.