Overslaan en naar de inhoud gaan

Talent Werkt! – Een zee aan mogelijkheden

In een wereld waar diversiteit en inclusie steeds belangrijker worden, is het cruciaal dat werkgevers niet alleen naar cv's en opleidingen kijken, maar juist de talenten en competenties van kandidaten erkennen. Inclusief werkgeverschap betekent dat we verder kijken dan papier; dat we de persoon zien achter de sollicitatie. Het betekent dat we gelijke kansen bieden en de unieke kwaliteiten van elke kandidaat waarderen.

Inclusief Werkgeverschap: focus op talenten en wat kan

Een inclusieve werkgever gaat verder dan het simpelweg aannemen van mensen met diverse achtergronden. Het draait om het creëren van een werkplek waar iedereen de kans krijgt om eigen potentieel te benutten. Dit betekent dat werkgevers echt actief kijken naar de talenten en competenties van kandidaten, ongeacht hun cv of formele opleiding. Pas dan geef je echt kansen aan kandidaten die tot nu toe (bijna) altijd buiten de boot vallen op de arbeidsmarkt.

Zomaar eens wat mogelijke voordelen als je out of de automatische box stapt:

  • er komt een breder scala aan nieuwe medewerkers binnen;
  • deze nieuwe collega’s kijken met een ander perspectief naar wat er gebeurt op de werkvloer;
  • kandidaten brengen vaardigheden mee waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht;
  • verandering brengt innovatie met zich mee;
  • in een inclusieve werkomgeving voelt iedereen zich gewaardeerd. Dat leidt zomaar tot een nog prettigere werksfeer, ook voor het zittende personeel.

 

Om werkgevers en publieke partners te helpen te focussen op talenten organiseren wij dit jaar de After Summer School: Talent Werkt! - Een zee aan mogelijkheden

Naast elkaar ontmoeten, dynamiek en het opdoen van nieuwe inzichten over inclusie en diversiteit, bieden we een podium aan niemand minder dan Rodney van den Hengel, bekend van Heilige Boontjes in Rotterdam. Hij neemt ons mee in zijn wereld! Wat betekent het eigenlijk om niet mee te doen? En hoe heeft hij ervoor gezorgd dat kandidaten met misschien wel de “grootste afstand tot werk” toch het vertrouwen krijgen en een toekomst?

Doe mee en maak het verschil!

De bijeenkomst is bedoeld voor werkgevers, samenwerkingspartners en vertegenwoordigers van gemeenten, UWV en arbeidsmarktregio’s. Er is plaats voor ongeveer 80 deelnemers die actief willen bouwen aan die toekomst met elkaar! 

Ons doel is dat iedereen die aanwezig is, zich na de bijeenkomst nog meer gesterkt voelt om talent en competenties centraal te stellen bij het aannemen en bemiddelen van nieuwe medewerkers.