Overslaan en naar de inhoud gaan

Afscheidsblog Annelies Los

Na 2,5 jaar stopt mijn verhaal bij het Landelijk WSP Gemeenten. Het is lastig om het vertrouwde achter me te laten, echter de drang naar een nieuw avontuur was (te) sterk. Ik kijk met trots graag nog even terug op een aantal hoogtepunten.

After Summer School

We willen de verbinding tot stand brengen met landelijke werkgevers en arbeidsmarktregio’s. Hoe kunnen we dat beter doen dan elkaar te zien en spreken, van elkaars verhalen/lessen te leren en elkaar te inspireren met voorbeelden over inclusief ondernemen? Samen met onze communicatieadviseur bedachten we een passende vormen om dit tot stand te brengen. Zo is de eerste After Summer school in Utrecht ontstaan. Inmiddels een vast onderdeel van onze dienstverlening. 

Samenwerking Landelijke Werkgevers

‘Ik wil wel inclusief ondernemen maar ik weet niet hoe ik dit moet organiseren met 35 arbeidsmarktregio’s.’ By far de meest gestelde vraag van ondernemers de afgelopen jaren aan mij. Niet alleen begrijp ik dat het niet te doen is om bij 342 gemeenten na te gaan wat de mogelijkheden zijn aan ondersteuning om iemand aan te nemen uit de P-Wet, de moed zakt ze ook vaak in de schoenen. Dat we (en ook ik) dit kunnen terugbrengen naar 35 arbeidsmarktregio’s met één contactpersoon met uniforme afspraken (waar kan) is al zoveel winst. Het maakt dat er weer energie gaat stromen om aan de slag te gaan met de doelgroep die een afstand heeft tot de arbeidsmarkt. 

Samenwerking collega’s LWSP UWV

Niet alleen wíj werken hard aan een inclusief Nederland, ook het UWV heeft een zeer betrokken team die de landelijke werkgevers ondersteunt. Als één partij trekken we vaak op richting werkgevers en laten we zien hoe deze publieke dienstverlening elkaar versterkt. Dit heeft in de afgelopen jaren opgeleverd dat we elkaars doelgroepen en dienstverlening kennen, en daarmee de werkgever zo volledig mogelijk kunnen adviseren over hun inclusie beleid. 

Tot slot

Ik wens mijn collega’s, partners in het werkveld, betrokken werkgevers en arbeidsmarktregio’s oprecht het allerbeste toe. De mooie gesprekken en voorbeelden over hoe inclusief werkgeverschap kan werken voor je organisatie zal ik nooit vergeten. Waar nog veel te winnen is op inclusie gebied, heeft het aan de inzet van jullie niet gelegen. De wereld van inclusie is klein, ik hoop jullie daarom allemaal snel te spreken/zien in mijn nieuwe functie bij TalentWerkt! 

 

Het ga jullie goed! 

Annelies